خورش ماست
ممکن است با شنیدن نام خورش ماست به چیزی مثل قورمه سبزی بیاندیشید که با برنج سرو میکنند. ولی این خورش معروف از خوشمزههای شیرین اصفهان که برخلاف تصور شما به عنوان دسر استفاده میشود.
خورش ماست از جمله غذاهای سنتی اصفهان است که مردم اصفهان متناسب با شرایط خاص زندگی خود به طبخ آن میپردازند. این غذا که شکل ظاهری آن مثل حلیم و طعم آن نیز شیرین است با مواد اولیه: ماست چکیده، گوشت گردن بدوناستخوان، زرده تخم مرغ، آب، گلاب، نمک، شکر، زردچوبه، زعفران، خلال پسته، بادام و زرشک تهیه میشود.
اگر به اصفهان سفر کردید پس از میل کردن یک غذای سنتی و معروف اصفهان، خورش ماست را نیز برای دسر نوش جان کنید.
به منظور تهیه این دسر مخصوص، زرده تخم مرغ، را به همراه ماست و شکر پخته و پس از آن که گوشت کوبیدهشده را به آن افزودند روی حرارت قرار میدهند. در پایان پخت نیز زغفران آبشده و گلاب را به مواد افزوده و برای تزیین نیز خلال پسته، بادام و زرشک را بکار میبرند. پس از آماده شدن نیز بهمنظور خوشطعم شدن، ۲۴ ساعت در یخچال نگه میدارند.