شله مشهدی
پس از کباب شیشلیک ، معروف ترین غذای سنتی مشهد، شله مشهدی است که به علت وجود انواع حبوبات در طبخ آن، از ارزش غذایی بالایی برخوردار می باشد. دراصل شله مشهدی که در مشهد فقط شله نامیده می شود، نوعی آش است که قدمت آن به دوره قاجار نسبت داده می شود.
شله مشهدی غذایی خوشمزه و سنگین است که می توان آن را یک وعده غذایی کامل دانست ولی مردم مشهد کمتر به طبخ آن در خانه پرداخته و بیشتر در مراسم مذهبی و عزاداری توزیع می شود. در تهیه این غذا موادی چون گوشت گوساله، لوبیا چیتی، لوبیارشتی، لوبیا سفید، عدس، ماش، بلغور گندم، برنج نیمه، فلفل سیاه و قرمز، نمک، هل، ریشه جوزهندی، دارچین و زنجبیل به کار می رود.
البته با توجه به ذائقهتان می توانید تا حدی ترکیبات اصلی را تغییر دهید ولی دقت کنید که هرچه گوشت آن بیشتر باشد، غذا لذیذتر می شود. همچنین زمان طبخ این شله به علت حبوبات زیاد آن زیاد است. این شله در سفره مردم اصیل مشهد، همراه مقدار کمی قیمه روی آن، نان سنگک، پنیروسبزی قرار می گیرد.در دیگر شهرهای خراسان مثل قوچان یا نیشابور نحوه پخت این شله متفاوت است.