بریان
بی شک یکی از غذاهای سنتی معروف و بینظیر اصفهان بریان و یا همان بریونی خودمانی است، که میتوان لذیذترین و بهترین آن را در اصفهان تجربه نمود. بریان که شکل ظاهری آن همچون همبرگر بوده و با ترکیب گوشت گردن گوسفند، جگر سفید گوسفند، پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه اصفهانی تهیه میشود.
به منظور پخت این غذای خوش طعم اول باید گوشت گوسفند و دنبه را با مخلوط آب، پیاز و ادویه بپزید. برای جگرسفید نیز همین کار را انجام دهید. پس از پختن جگر و اتمام آب آن، کمی تفت دهید. مخلوط گوشت گوسفند و دنبه را نیز پس از پخت چرخ نموده و با کمی نعناخشک، زعفران، نمک و فلفل بار دیگر چرخ کنید.
مخلوط حاصل را به اندازهی یک همبرگر گرد نموده و درون تابه سرخ کنید. در اصفهان تابه های مخصوصی برای پخت بریانی بکار می رود ولی درصورت عدم دسترسی به آنها می توان از همان ظروف معمولی استفاده نمود.
میتوان پس از آماده شدن بریانی آن را با دارچین، خلال بادام و گردو تزیین نموده و همراه با نان سنگک داغ، سبزی تازه و دوغ میل نمود.